www.tv-midtsjælland.dk

Tag godt imod vores nye bymidte

06-07-2019

Fredag var en skøn solskinsdag med blå himmel og masser af varme. Lige vejr til en masse udendørsaktiviteter.


Men hvad kan man bruge det til, når åbningen af Nørregade fejres om lørdagen i regnvejr? Ikke noget som helst. Altså udover, at det måske i virkeligheden passer ret godt til fejringen af, at en del af byens klimasikring er udført.

Nørregade og Torvet er gode eksempler på, hvordan Ringsted Forsyning arbejder med regnvand” udtalte Ringsted Forsynings direktør Janne Hansen i invitationen til arrangementet og beskrev, hvordan store mængder nedbør opbevares i kanaler og bassiner, blandt på Torvet og i Klosterlunden, så det ikke overbelaster kloakker eller skaber oversvømmelser.

Og så giver regnvejret jo egentlig god mening.

Jazzelskere er ikke bange for vand
På Markedspladsen blev Sommerjazz i Ringsted skudt i gang i forbindelse med Nørregade-arrangementet.

Vejret gjorde desværre, at der langt fra var fyldt op på Markedspladsen, som man oplever ved lignende arrangementer i godt vejr.

Men heldigvis er folk, der holder af jazz og godt selskab, ikke sådan at skræmme væk, bare fordi det regner lidt. Og mens After Beat slog tonerne an til nogle timer med masser af jazzmusik, kom der efterhånden flere mennesker til under den hvide pavillon, der var stillet op til lejligheden.

Der blev købt god varm kaffe hos SKEMA eller kold fadøl ved det fadølsanlæg, som Ringsted Jazzklub havde arrangeret, og der blev – til trods for vejret – hygget rundt omkring ved bordene. Også selvom folk skuttede sig lidt på den kølige sommerlørdag.

Det samlede Torv
Formand for Ringsted Forsyning og byrådsmedlem i Ringsted Kommune Sadik Topcu holdt tale i forbindelse med åbning af arrangementet. Sadik Topcu takkede borgerne fordi de har måttet gå eller køre ad omveje, de erhvervsdrivende, der har måttet finde sig i generne under ombygningen og dem, der har udført arbejdet i al slags vejr, mange timer om dagen, for at færdiggøre arbejdet så hurtigt som muligt.

Vi har kaldt det Det Samlende Torv, fordi det skal være et sted, hvor vi skal opholde os og hygge os. Torvet skal bidrage til mere handel i byen, og det samlende torv skal gerne være rammen for forskellige begivenheder, såsom det her i dag” sagde Sadik Topcu.

Tag godt imod vores nye bymidte
Der har været mange meninger om Torveprojektet, og det er der givetvis også nu, men jeg fornemmer, at nu hvor Torvet står færdigt, har mange borgere, og især børnene, taget Torvet til sig. Når jeg ser på hvem det er, der benytter bowlerne på Torvet, så er det især vores yngste børn” sagde Sadik Topcu og sluttede sin tale med en bøn til alle:

Tag godt imod vores nye bymidte. Pas på det vi har fået og brug det og nyd det.”

Og mens de voksne var på Markedspladsen, så kunne netop børnene kælke på vandrutsjebane i Klostermarken. De fleste af dem var iført regntøj, så vejret ødelagde ikke deres glæde på vej ned ad rutsjebanen.

Fakta fra Ringsted Forsyning

7,2 tons rotter er fjernet. 9.300 rotter i 2018. 100.000 rotter er dræbt siden november 2011.

1,6 km regn- og spildevandsledning inkl. stikledninger

Dybeste udgravningspunkt er 6,5m. Rørdimension Ø1000

215.000 / 430.000 trillebøre jordmaterialer er kørt ud og ind, svarende til 10.000 m3 jord.

250 meter vandledning inkl. stik

550 meter fjernvarmeledninger inkl. stik

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm