www.tv-midtsjælland.dk

Film skal ses i fællesskab, siger ejeren af MovieHouse

28-06-2019

Når man står I det 700 kvm store lokale i RingStedet, hvor Punkt 1 lå tidligere, så er det lige nu svært at forestille sig, man fra en gang i løbet af vinteren, kan sidde i luksuriøse biografsæder og se film, mens man nyder et glas vin, øl eller måske en kop kaffe.


Men sådan bliver det. Den nye biograf MovieHouse åbner til vinter. Nærmere vil ejerne, Tatjana og Michael Obel, ikke komme det, så vi får ikke en åbningsdato på nuværende tidspunkt.

600 tons jord kørt væk
I biografen bliver der fire sale – en stor sal, med plads til 150-160 personer, en lille sal med plads til 50-60 personer og så to sale med plads til 80-90 personer. I den store sal – sal 1 – vil der være en niveauforskel på cirka 6 meter fra forreste til bagerste række.

Der er allerede gravet ud til den store sal og 600 tons jord er kørt væk. Det er HRJ Service fra Enø, der er entreprenører på opgaven, og de har været i gang i cirka halvanden månedstid. Undervejs har der været lidt hindringer i grunden, fordi der lå nogle meget store sten og der var noget med fundamentet, så der skulle laves nogle ekstra forstærkninger. Men ellers er det forløbet fint og på mandag er de klar til at støbe i udgravningen.

Fransk bohemestil
Den store sal har en størrelse, der ville kunne rumme omkring 300 personer, hvis det havde været en almindelig biograf. Men MovieHouse er ikke en almindelig biograf. Det er et anderledes koncept at gå i biografen i en MovieHouse-biograf.

Selve stilen bliver fransk bohemestil. Salene får røde velourstole, såkaldte recliners, hvor man kan læne ryggen tilbage og vippe benene op. Der kommer små borde med varieté-teaterlamper, hvor man kan have drikkevarer stående, mens man ser film.

Vi vil faktisk rigtig gerne have, at folk tager et glas vin, en øl eller en sodavand med ind, når de ser filmen” fortæller Michael Obel.

I foyeren bliver der lounge-stemning, og her kan man spise et let måltid, inden man går i biografen. Det bliver mad i caféstil, enkelt men godt. Michael Obel fortæller, at det bliver lette anretninger, men hvor der er utrolig stor fokus på udsøgte råvarer. Det skal være nemt for MovieHouse at lave maden, og det skal være en lækker oplevelse for kunderne at spise den.

Ikke ramt af digitaliseringen
Der er ikke så mange byer tilbage i Danmark, der ikke har en stor biograf, og vi glæder os rigtig meget til, at det her kan blive et bud på et af byens forsamlingshuse, hvor man kan gå hen og fornøje sig i fællesskab” siger Michael Obel, der har mottoet ”Film skal ses i fællesskab”.

Filmseening er ikke blevet ramt af digitaliseringen. Detailhandlen er blevet presset af onlinetrafik, men biografer er ikke ramt af det, for vi sælger en fællesskabsoplevelse, og dem er der ikke så mange tilbage af” fortæller Michael Obel.

Mere og andet end en filmbiograf
Det er ikke kun film, der vil blive vist i MovieHouse. Der vil også blive vist f.eks. sportsarrangementer, opera og koncerter med rockbands. Nogle ting vil blive vist direkte, andre fra disc. MovieHouse kan også bruges til bl.a. lokalvalgkamp, foreslår Michael Obel.

Vi vil gerne bruges til mange ting, og vi har i hvert fald set i de andre byer, at det bliver noget, byen er stolte af” fortæller Michael Obel.

Borgmesteren glæder sig
Jeg glæder mig meget til den nye biograf” siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten, der også fortæller, at netop en ny, stor biograf er noget af det, der i alle de år, han har siddet i byrådet, har været et gennemgående ønske, når der er lavet tilfredshedsundersøgelser i byen.

Tatjana og Michael Obel har i forvejen biografer i Slagelse, Hellerup, Helsingør og Hjørring. Vil man se, hvordan MovieHouse i Ringsted kommer til at se ud, kan man tage en tur i biografen i Hellerup, for stilen der er den samme, som den bliver i Ringsted.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm