www.tv-midtsjælland.dk

Årets Klovneløb i Ringsted blev rekordstort

09-06-2019

For fjerde gang inviterede Kværkeby IF til Klovneløb og for fjerde gang blev det en succes. I år var der bare lige skruet en smule mere op for succesknappen, for 2 uger inden løbet var der, med 400 solgte billetter, totalt udsolgt. Det betød, at der på løbsdagen var der en venteliste med mere end 60 børn og voksne.


De cirka 30 frivillige havde som sædvanlig knoklet for at få det kæmpe arrangement stablet på benene. I timevis havde de samlet goodiebags, pustet balloner op, fået styr på de 280 præmier til tombolaen, sat minibane op og meget mere.

Mens arrangører og frivillige har det hårde praktiske arbejde op til løbet – og med oprydningen bagefter – så er det arrangører og deltagere i fællesskab, der skaber stemningen. Det lykkedes til fulde igen i år. Glade farverige frivillige og lige så glade, og for manges vedkommende, også lige så farverige deltagere i alle aldre lyste op på pladsen i Kværkeby.

Hospitalsklovnen Zippo kom og skabte endnu mere god stemning og både før, under og efter løbet kunne børn og barnlige sjæle hygge sig i hoppeborge, stille sulten med pølser og brød, købe kager hos Munkegaardens Bageri, få flettet og farvet hår hos Hair by MBS, købe popcorn og slushice hos Kværkeby Friskole og vinde præmier i tombolaen og hos McDonald’s.

Johannesen Kran & Maskintransport havde stillet et par kæmpestore kraner op, som børnene kunne kigge nærmere på.

Repræsentanter fra Stafet for Livet og OK Plus var også med på pladsen, der var fuld af god musik fra DJ Stuckert.

Med i Klovneløbet var familien Mørkedal. Mange kender efterhånden 4-årige Aya, der også var med til Stafet for Livet sidste år. Aya har i de sidste 18 måneder været i et kemoforløb for en tumor i hjernen, et forløb der afsluttes i løbet af denne sommer. Hun har været på sygehuset stort set hver uge i de 18 måneder og har mødt masser af de fantastiske hospitalsklovne.

Og det er jo netop Danske Hospitalsklovne, der samles ind til, når der afholdes klovneløb rundt omkring i landet.

Ayas far, Thomas Mørkedal, fortalte publikum lidt om Ayas forløb umiddelbart inden opvarmningen.

De kan noget særligt. Når de får børnene til at smile, får de også forældrene til at smile. Det synes jeg er fantastisk og derfor synes jeg det er fantastisk med sådan et løb her. Klovnene er fantastiske” sagde Ayas far Thomas, der også udtrykte sin glæde over den store opbakning til Klovneløbet i Ringsted.

Aya selv deltog i Klovneløbet med sin mor Melissa Mørkedal. Sammen tog de 2,5 km distancen.

Arrangørerne tror på, at de slår indsamlingsrekord i år, men tallene er endnu ikke offentliggjort, så hvis du vil følge med, så hold øje på Facebooksiden her.

/Heidi Taymyr

 

Flere nyhedsfilm