www.tv-midtsjælland.dk

Syndikatet med knald på

07-06-2019

Syndikatet, der kalder sig selv et Gangsterbryggeri, har eksisteret siden 2011. De var 10 mand til at starte med, hvoraf i øvrigt kun 2 af dem kunne finde ud af at brygge øl. ”Jeg har købt alle andre ud af det her foretagende. Nu er det mit!”.


Det fortalte Jonas Jacobsen, da han torsdag aften besøgte Vin & Vin Ringsted og præsenterede 10 af Syndikatets øl, bl.a. 3 helt nye øl – Ballerinaen, Sheriffen og Fyrbøderen.

Mens Henrik fra Vin & Vin Ringsted bød deltagerne velkomne til et udsolgt arrangement, bragede lyn og torden løs over Ringsted, så der var knald på arrangementet allerede fra starten.

Syndikatet er mit barn
Det med ’gangsterbryggeri’ er Syndikatets selvopfundne synonym til at være kontraktbryggeri, eller såkaldt fantombryggeri. Det betyder, at de ikke selv ejer et bryghus, men lejer sig ind hos andre bryggerier. De brygger altid i Danmark, og i de sidste tre år har de brygget på Randers Bryghus.

Faktisk er 25% af Randers Bryghus’ omsætning i kroner og 30-40% i flasker til Syndikatet, og det tætte samarbejde bliver fra på tirsdag endnu tættere, idet Jonas Jacobsen starter som direktør i Randers Bryghus. Dog uden ejerskab, for Jonas Jacobsen er ikke interesseret i at lægge forretningerne sammen.

Syndikatet er mit barn. Det er der ikke andre, der skal være med i" slår Jonas Jacobsen fast.

Stærkere, mørkere og mere bitre
Det var udviklingen af øltyperne på de 10 øl, der blev smagt på i løbet af aftenen. Den første øl var den nye lette Ballerinaen, der er en lys ale. En let og elegant øl, der egner sig til frokost. Aftenens sidste øl var Baristaen, der er en cappuccino stout med en tydelig smag af kaffe. Den egner sig fortrinligt til desserter – både i glasset ved siden af desserten eller som ingrediens i desserten.

Ud med politikere og pandaer
Jonas Jacobsen fortalte, at Politikeren er ude af sortimentet. Da der blev raslet med sablerne om folketingsvalg, var det en naturlig konsekvens af, at etikettens figur ligner Lars Løkke Rasmussen.

Historien omkring Politikeren er i øvrigt, at da den blev lavet i 2015, blev den tappet uden at der blev sat etiketter på flaskerne, for det var lige omkring folketingsvalget. Så de har faktisk en etiket liggende, der ligner Helle Thorning-Schmidt.

En anden øl, der også er ude af sortimentet, er Pandaen. Verdensnaturfonden truede med at sagsøge Syndikatet for 50.000 euro, hvis ikke den blev taget ud.

Det bedste jeg ved, er at finde på ny øl
Jeg går meget op i kvalitet og ensartethed, men jeg går op i det på en lidt speciel måde” fortalte Jonas Jacobsen.

Hver gang han brygger en øl igen, tager han opskriften frem og tænker over, hvad der kan laves om. Det sker ofte, at der justeres lidt på opskrifterne.

Det bedste jeg ved, er at finde på en ny øl. Det næstbedste er så at finde på nogle forbedringer til de eksisterende” sagde Jonas Jacobsen.

Af budgetmæssige årsager kan han ikke finde på nye øl hele tiden, og derfor må han fifle lidt med de gamle. Det er dog små justeringer, som nok kan smages, men som ikke gør, at det bliver en helt ny øl.

Jonas Jacobsen har dog noter i sin telefon med idéer til 50–60 nye øl, så Syndikatets mange fans kan sagtens glæde sig til flere lækre varianter med sjove, farverige etiketter i fremtiden.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm