www.tv-midtsjælland.dk

Masser af gratis film og hygge på Torvet i Ringsted

06-06-2019

Tag familie og venner under armen og pak picnickurven og popcornene. For fredag og lørdag den 14. og 15. juni bliver Torvet i Ringsted omdannet til en stor udendørs biograf med masser af gratis film for børn, unge og voksne.


Arrangementet Storskærmsdagene er for alle, der godt kan lide gode film, hygge og lange lyse sommeraftener.

”En masse gode kræfter har slået sig sammen for at få stablet et godt filmprogram på benene”, siger leder af Event- og Turismesekretariatet Marius Byriel, og henviser til et godt samarbejde mellem Ringsted Ungdomsforum, Ringsted Bibliotek, Ringsted Sogn og Ringsted Museum & Arkiv, der har samlet filmprogrammet, så der bliver noget for enhver smag.

Tegnefilm til de små og Russell Crowe og sort humor til de større
Storskærmsdagene starter fredag formiddag den 14. juni med tegnefilm for de mindste arrangeret af Ringsted Bibliotek. Der er allerede ca. 200 børn fra kommunens børnehaver og daginstitutioner, der har tilmeldt sig det gratis arrangement. Men børn med forældre eller bedsteforældre er også meget velkomne.

Ringsted Ungdomsforum har hele to film på programmet og inviterer til masser af gode grin med Klassefesten 3 fredag aften og sort humor med den efterhånden legendariske film Adams Æbler lørdag aften.

Lørdag den 15. juni markerer Ringsted også Valdemarsdagen og 800 året for det danske flag Dannebrog. Sagnet siger nemlig, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lydanisse (nu Tallinn) i Estland den 15. juni 1219. Kong Valdemar Sejr, som ligger begravet i Sct. Bendts Kirke, vandt efterfølgende slaget og bragte Dannebrog med hjem i triumf. Fejringen af Valdemarsdagen skal naturligvis også markeres ved Storskærmsdagene, hvor Ringsted Museum & Arkiv og Ringsted Sogn viser filmen Robin Hood fra 2010 med Russell Crowe og Cate Blanchett i hovedrollerne.

Film fra det gamle Ringsted
Ringsted Museum & Arkiv viser også Halle-filmen ”Vores egen by”, som er optaget af Ringsteds tidligere grosserer Herold Halle og havde premiere i 1958.

Filmen er kendt og elsket af mange ringstedere og trækker gerne 700-800 gæster, når den vises. For første gang nogensinde kan man nu opleve den på storskærm på Torvet.

Filmen skildrer Ringsteds indbyggere og virksomheder i 1950’erne. Halles interesse for sin hjemegn afspejler sig allerede i de første scener fra Ringsteds omegn i skiftende årstider. Senere tager han os med rundt i Ringsted og viser os glimt fra hverdagsliv og fest.

Fra reklamebander til storskærm
Storskærmen på Torvet, som kommer til at vise de mange film, har til daglig et noget andet formål. Den bruges nemlig i Ringsted Sportcenter til bandereklamer ved de store håndbold- og sportsaktiviteter.

LED banderne kan stables oven på hinanden og på den måde blive til en storskærm. Det var også netop det, der var formålet da Byrådet sidste år traf beslutning om indkøb af banderne, så de dels kunne fungere som bandereklamer i Sportcenteret, men også kunne udnyttes ved større kulturarrangementer – som nu ved Storskærmsdagene og senest i forbindelse med TV Øst løbet.

Program for Storskærmsdagene
Alle film er gratis og alle er velkommen.

Fredag den 14. juni
Kl. 10.00 - 11.30 Tegnefilm for Ringsteds børnehaver og daginstitutioner, arrangør Ringsted Bibliotek

Kl. 20.00 - 22.00 Klassefesten 3 (aldersgrænse 7+), arrangør Ringsted Ungdomsforum
Lørdag den 15. juni
Kl. 13.00 - 15.00 Robin Hood (aldersgrænse 11+), arrangør Ringsted Sogn og Ringsted Museum & Arkiv
Kl. 16.00 - 18.00 Halle Filmen, arrangør Ringsted Museum & Arkiv
Kl. 20.00 - 22.00 Adams Æbler (aldersgrænse 15+), arrangør Ringsted Ungdomsforum

HT/Pressemeddelelse Ringsted Kommune

Flere nyhedsfilm