www.tv-midtsjælland.dk

Uddrag af Politirapporten for perioden 26/4 - 13/5

13-05-2019

Uddrag af politirapporten for Ringsted fra Midt- og Vestsjællands Politi i perioden fredag den 26. april - mandag den 13. maj 2019

Indbrud i virksomhed/forretning
Nørregade
Sleipnersvej
Bataljonen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom
Artilleristen

Indbrud i skole og institution
Ingen

Uheld med spiritus – Østre Ringvej, Ringsted
Fredag den 26/4 kl. 0514 skete et uheld lige foran en politipatrulje, da en personbil kørte op bag i en forankørende bil i en rundkørsel. Føreren af bilen der kørte op i den forankørende var en 19-årig kvinde fra Næstved. Patruljen skønnede hende spirituspåvirket, hvilket en alkometertest bekræftede. Hun blev derfor sigtet, anholdt og hun blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Der skete kun lidt skade på bilerne, og ingen personer kom til skade. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 19-årige høre nærmere i sagen.

Narkokørsel og hash i bilen – Nordre Ringvej/Mosevænget, Ringsted
Søndag den 28/4 kl. 0400 anmeldte en bilist, at der kørte en bil foran, som slingrede og kørte hasarderet. Politiet fandt frem til bilen, der blev ført af en 18-årig mand fra Ringsted. Der var hashlugt fra kabinen, så han blev sigtet for narkokørsel og anholdt. Han havde desuden intet kørekort, idet han aldrig har erhvervet et. I bilen fandt patruljen 1,13 gram hash, som politiet beslaglagde. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kondiløber påkørt af bil – Fredensvej, Benløse, Ringsted
Søndag den 28/4 kl. 1128 kørte politiet til krydset mellem Fredensvej og Roskildevej i Ringsted. En personbil ført af en 71-årig mand fra Ringsted kom kørende fra ad Fredensvej mod sydøst og stoppede ved den ubetingede vigepligt. Manden kørte langsomt frem i krydset og påkørte en 47-årig kvinde fra Ringsted, der var ude på en løbetur og var på vej mod nordøst ad Roskildevej. Kvinden kom ikke alvorligt til skade ved påkørslen, men blev alligevel kørt til skadestuen for at blive undersøgt. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Påkørte bil og stak af – Sorøvej, Ringsted
Tirsdag den 30/4 kl. 1105 ringede en 62-årig mand fra Ringsted og anmeldte, at hans bil blev påkørt ved F24 tankstationen på Sorøvej. En grå Suzuki Swift personbil bakkede ind i hans personbil og ramte forkofangeren, så den blev trykket ind. Suzukien kørte herefter fra stedet i hastigt tempo, hvor den kørte over spærrelinjer og overfor rødt lys og forsvandt uden at anmelderen nåede at se føreren. Politiet efterforsker nu sagen og vil forsøge at finde frem til bilen og føreren ud fra videoovervågningen fra tankstationen. 

Vidner som har bemærket den flygtende grå Suzuki Swift og kan komme med oplysninger om bilen eller føreren bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i øjeblikket i villa – Artilleristen, Ringsted
Onsdag den 1/5 kl. 1134 anmeldte en opmærksom borger, at en hvid personbil netop var kørt fra en adresse på Artilleristen, hvor to mænd formentlig havde begået indbrud. Politiet kørte mod området og ledte efter den hvide personbil, men fandt indledningsvist hverken bilen eller de to mænd. På adressen var et vindue knust for at skaffe sig adgang til villaen, hvorfra to lænestole var stjålet. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: mand, ca. 20 år, 180-190 cm høj, muskuløs af bygning. Iført: halsedisse, mørkeblå hættetrøje; og B: mænd, ca. 20 år, 180-190cm høj, muskuløs af bygning. Iført: halsedisse; kørende i hvid personbil. Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser i sagen og forsøger at få fundet bilen med henblik på identifikation af de to mistænkte mænd.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket bilen og/eller de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Cyklist dræbt i færdselsuheld – Sorøvej, Ringsted
Lørdag den 4/5 kl. 0225 kørte en 42-årig mand fra Ukraine i en personbil ad Sorøvej, hvor han ramte en cyklist, der var ved at passere kørebanen. Bilisten oplyste til politiet, at cyklisten passerede vejen, men pludselig skiftede retning undervejs, så han ikke havde en chance for at undvige. En forbipasserende lastbilchauffør, en 62-årig mand fra Slagelse, standsede og tilkaldte hjælp, hvorefter han begyndte at yde livreddende førstehjælp, indtil der kom hjælp frem. Politi og ambulance kom frem til stedet og overtog behandlingen af manden, og der blev bestilt en lægehelikopter til at flyve manden til Rigshospitalet.

En læge fra helikopteren erklærede cyklisten død på stedet. Bilinspektøren kom til stedet for at lave en rapport om uheldet. Sorøvej var afspærret, mens beredskabet arbejdede på stedet. Den 42-årige ukrainer blev afhørt på politistationen med tolk. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøver af de to parter i sagen, så det kan afklares, om nogen af dem var påvirkede under kørslen. Politiet fandt senere frem til, at den afdøde cyklist var en 49-årig mand fra Ringsted. De pårørende er underrettet om ulykken. 

Bil kørte galt og endte i sø – Vestmotorvejen mod øst, Ringsted
Lørdag den 4/5 kl. 0510 mistede en 25-årig mand fra Ringsted herredømmet over sin bil, så den skred ud i nødsporet, hvor der ikke var autoværn. Bilen fortsatte videre ud over en mark, hvor den endte i en lavvandet sø. Bilisten slap fra uheldet med forskrækkelsen, og fik et lift af politiet med tilbage til Ringsted. 

Tumult i toget, Ringsted Station – Ringsted
Lørdag den 4/5 kl. 1646 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer havde foretaget en civil anholdelse af en 39-årig mand fra Nyborg. Den 39-årige var kraftigt påvirket af alkohol og havde haft en uoverensstemmelse med en anden passager i intercitytoget på vej mod Fyn. Han tildelte tre andre passagerer slag og tog kvælertag på den ene, så de tilsammen fik lagt manden ned på gulvet og afventede politiets ankomst. Politiet anholdt og sigtede manden, som på bagsædet af patruljebilen fremsatte alvorlige trusler mod betjentene, hvilket han også blev sigtet for. Politiet løslod ham, da promillen var dalet, men han vil høre mere fra politiet om sagen.

Cyklist påkørt i vejkryds – Anlægsvej/Prinsensvej, Ringsted
Søndag den 5/5 kl. 1751 skete et uheld, da en 14-årig dreng fra Ringsted kom kørende på cykel ad Prinsensvej og skulle over krydset ved Anlægsvej. Her kørte han ud for ubetinget vigepligt og ud foran en personbil, der kørte ad Anlægsvej. Bilisten, en 42-årig mand fra Ringsted, forsøgte at undvige cyklisten, men ramte drengen, så han væltede. Den 14-årige slap fra uheldet med knubs, men blev kørt med ambulance til skadestuen til undersøgelse. Politiet optog rapport i sagen for at belyse uheldssituationen.

Grundlovsforhør – Besiddelse af pistol – Næstvedvej, Ringsted
Mandag den 6/5 kl. 1244 foretog specialpatruljen fra Midt- og Vestsjællands Politi en rutinemæssig kontrol af et køretøj, hvori der befandt sig tre lokale mænd på 22, 27 og 33 år. Alle tre blev anholdt, da politiet ved kontrollen af dem fandt den 33-årige i besiddelse af skarpladt pistol. Alle blev bragt til politistationen i Roskilde med henblik på sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af et skydevåben på offentligt sted samt afhøring til sagen. De anholdte er fortsat i politiets varetægt og blev anbragt i forskellige arresthuse til overnatning, da anklagemyndigheden kl. 1100 fremstiller alle tre i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning i forbindelse med grundlovsforhøret.

Narkobilist i bil med stjålne nummerplader mv. – Ringstedvej, Ringsted – Køge
Mandag den 6/5 kl. 1625 ønskede færdselspolitiet at tale med en bilist, hvor den mandlige fører ikke anvendte sikkerhedssele, da han kørte ind på en tankstation. Føreren var en 46-årig mand fra Ringsted, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke være fører af bilen. Føreren blev ved en narkometertest fundet påvirket af amfetamin, hvorfor han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilens nummerplader viste sig at meldt stjålne fra Bjæverskov i februar 2017, så bilen var hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret. Efter afhøring til de mange sager og udtagelsen af blodprøve blev den 46-årige løsladt, og nu kan han forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Grundlovsførhør – besiddelse af pistol – Næstvedvej, Ringsted
De tre mænd på 22, 27 og 33 år, som vi skrev om i døgnrapporten tirsdag blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. De to mænd på 22 og 27 år blev løsladt efter grundlovsforhøret. Den 33-årige mand blev varetægtsfængslet frem til 28. maj.  

Knallerttyv afsløret – Torvet, Ringsted
Torsdag den 9/5 kl. 1639 henvendte en politimand sig til politiet, fordi han havde tilbageholdt en ung mand i færd med at stjæle en knallert. Han havde i sin fritid bemærket, at den unge mand var ved at stjæle knallerten og tilbageholdt ham derfor. Politiet kørte til stedet og sigtede en 18-årig mand fra Mørkøv for at ville stjæle en knallert tilhørende en 55-årig kvinde fra Ringsted. Den 18-årige vil senere høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Køgevej, Ringsted
Fredag den 10/5 kl. 0045 rykkede politiet ud i anledning af anmeldelse om et færdselsuheld i en rundkørsel. Det viste sig, at en bilist var fortsat ligeud i en rundkørsel og derved havde påkørt vejskilte i rundkørslen. På stedet var der efterladt diverse effekter fra bilen samt den ene nummerplade. Bilen var efterfølgende kørt fra stedet, men den fandt politiet på ejerens bopæl og med manglende bildele svarende til de fundne genstande på uheldsstedet. Den mandlige bilejer var dog ikke hjemme ved politiets henvendelse, men han kan forvente senere at blive kontaktet af politiet. Ingen øvrige trafikanter havde været impliceret i uheldet.

Arbejdsskade, Kildemarken – Ringsted
Fredag den 10/5 kl. 1145 kørte politiet til en mulig arbejdsulykke. En 36-årig mand fra Sdr. Jellinge var i forbindelse med sit arbejde faldet 3 meter ned ad en stige og havde muligvis brækket benet. Politiet optog rapport på stedet og vil i samarbejde med Arbejdstilsynet klarlægge, om nogen har forbrudt sig mod arbejdsmiljøloven.

Brandundersøgelse – Granvej, Ringsted
Lørdag den 11/5 kl. 1238 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur, hvor der er risiko for, at branden måske vil brede sig til andre bygninger. Brandvæsnet fik hurtigt bekæmpet branden i skuret, men branden havde ikke bredt sig til andre bygninger. Branden havde forårsaget mindre skader på et hegn ind mod nabogrunden. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag skal undersøges nærmere af politiet. Om formiddagen havde grundejeren anvendt plæneklipperen, som var stillet retur i skuret efter brug. Pludselig gik strømmen på adressen, hvorefter branden blev opdaget. Politiets undersøgelser skal bl.a. klarlægge, om varmen fra den brugte plæneklipper kan have forårsaget ildebrand i noget brændbart i skuret.

Mand forcerede politiets afspærring – Torvet, Ringsted
Lørdag den 11/5 kl. 1535 blev en 39-årig mand fra Ringsted kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han havde i forbindelse med et politisk arrangement på Torvet i Ringsted flere gange forceret den afspærring, som politiet havde etableret for at opretholde roen og sikkerheden for de politiske deltagere i arrangementet. Ifølge politiet var der ca. 200 deltagere til arrangementet, som i øvrigt forløb uden problemer. Den 39-årige kan nu forvente at modtage en bøde for sin optræden.

Narkokørsel og Knivlov – Vestervej, Ringsted
Mandag den 13/5 kl. 0336 standsede politiet en 22-årig mand fra København, der førte en personbil selvom han var påvirket af narko og ikke havde et gyldigt kørekort. Patruljen fandt 1,22 gram hash i den 22-åriges bukselomme og 0,35 gram kokain i bilen. Politiet fandt også en ulovlig kniv i bilen i bilen. Føreren blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 22-årige høre nærmere fra politiet.

HT/Politirapporten Midt- og Vestsjællands Politi

Flere nyhedsfilm