www.tv-midtsjælland.dk

Brilleaberne holdt homeparty I Ringsted

25-04-2019

Brilleaberne fra Optik Skælskør kommer forbi og viser de nyeste trends i briller og solbriller fra både in- og udland”.


Sådan stod der i invitationen til noget så specielt som et homeparty med briller. Og med den tekst, var der lagt op til en både hyggelig og uformel onsdag aften, hvor 40-50 gæster mødte op hos autoforhandler Harry Mikkelsen Ringsted for at få inspiration til nye briller og få en hyggelig social aften.

Frank fra Harry Mikkelsen var aftenens vært, der lagde lokaler til. Stine og Mads, indehavere af Optik Skælskør, havde briller med og Jesper fra Schmidt Corp. serverede drinks for gæsterne.

Så der var simpelthen noget for enhver smag. Man kunne kigge på briller og solbriller, få sig et par lækre drinks og få en bilsnak med Frank.

Hjemme hos Louise
Det var egentlig Louise og Sandra, der plantede idéen hos Mads, og da Mads lige havde sovet på det, syntes han, at et homeparty med briller var en forrygende god idé.

Louise og Sandras oprindelige tanke var, at de nok ikke blev så mange, så det kunne holdes hjemme hos Louise. Men som facebookinvitationen blev sendt rundt, kunne de godt se, at der nok kom lige lovlig mange til Louises stue, og de fik lov til at rykke arrangementet til Harry Mikkelsen på Haslevvej.

De 40-50 gæster, der deltog i arrangementet, er bevis på, at man er nære i lokalsamfundet. Nogle kender hinanden gennem fodbold, andre gennem børnehaven, nogle gennem arbejde og nogle er naboer. Alle invitationer er gået gennem nogen, der kender nogen.

Alt i sprut
For at gøre arrangementet lidt ekstra festligt, fik Mads den idé, at Jesper Schmidt, indehaver af Schmidt Corp., kunne komme og servere drinks for gæsterne.

Jesper, der bor i Ringsted, er eventplanlægger, holder events for firmaer, laver cocktailkurser, smagningsarrangementer osv.

Alt i sprut” siger Jesper selv.

Jesper er i øvrigt ved at skrive en bog om cocktails og gin, og kan også fra tid til anden ses på Go’ Morgen Danmark på TV2.

De to drinks, Jesper serverede for gæsterne, var en Campari Spritz og en Gin/tonic med et lille twist af sure kirsebær.

Og selvom Jesper egentlig ikke sælger spiritus, havde han i dagens anledning taget nogle rester med, der kunne købes til gode priser.

500 par briller
Et homeparty har vi aldrig prøvet før, men det her er vores opskrift på et homeparty” sagde Mads, da han bød gæsterne velkommen.

Stine og Mads havde medbragt rundt regnet 500 par briller og solbriller, og det var briller, som man ikke lige ser allevegne. Bl.a. havde de lånt to fulde kollektioner fra de franske firmaer Woow og Face á Face, der begge kan en masse med fede farver.

Masser af idéer til næste arrangement
Optik Skælskør er en privat butik, der ikke hører ind under en kæde. Det betyder, at de selv kan bestemme hvilke linser, briller og solbriller, de har lyst til at handle med. Stine og Mads har været i Paris og Milano og finde en masse spændende ting, der ikke er ’metervarer’ i Danmark.

Det er jo det her, vi kan, fordi vi ikke hører ind under en kæde. Vi kan tænke ud af boksen og gøre hvad vi har lyst til” fortalte Mads, der allerede har masser af idéer til næste homeparty.

Måske bliver der et tema, måske bliver det mest for mænd, måske vil der være champagne, måske kan de få en af byens smykkebutikker til at komme og vise ure. Der er masser af idéer til et nyt arrangement, og succesen fra onsdagens arrangement viser, at der er stor interesse for den slags homeparties.

Optik Skælskør
Stine har tidligere arbejdet både i kædebutik og i privat butik, og hun har aldrig været i tvivl om, at hun helst ville være i en privat butik.

Da Stine fik muligheden for at overtage Optik 4230 i august 2015 slog hun til, og omdøbte butikken til Optik Skælskør. Butikken holder til i Algade 47 A.

I slutningen af 2017 blev Mads ansat og et år senere – i december 2018 – indtrådte Mads som partner i Optik Skælskør sammen med Stine.

Det har hele tiden været meningen, men vi skulle jo lige se, om vi kunne arbejde sammen” fortalte Stine.

Det kunne de heldigvis, og Stine er glad for at have fået Mads med.

Det har været megafedt at få en god sparringspartner – en med krudt i måsen og en masse idéer.”

Mads har været i brillebranchen nærmest altid. Han startede i 7. klasse i erhvervspraktik hos den lokale optiker i Frederikshavn og fandt ud af, at det var det, han skulle. Som 24-årig blev han færdigudlært hos en privat optiker, og har efterfølgende været i en brillekæde i 13 år.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm