www.tv-midtsjælland.dk

"Vi cykler til arbejde" er til gavn for både deltagere og miljø

13-04-2019

Med borgmester Henrik Hvidesten i spidsen, delte Ringsted Kommune lørdag formiddag gratis morgenmad og varm kaffe ud på Torvet i Ringsted som startskud på Danmarks største motionskampagne ”Vi cykler til arbejde”.


Motion er sundt, og at cykle på arbejde er en nem måde at kombinere motionen med at få frisk luft. Og som byrådsmedlem Torben Lollike påpegede, så er det rigtig godt og vigtigt for miljøet, at vi tager cyklen i stedet for bilen.

Ringsted topper indtil videre
I 2018 deltog 200 cyklister fra Ringsteds virksomheder, og de cyklede tilsammen knapt 23.000 km i maj måned, hvor kampagnen ruller.

Tilmeldingen til kampagnen, der er arrangeret af Cyklistforbundet, er åben og sidste frist for tilmelding er 26. april.

Indtil videre ligger Ringsted Kommune på toppen i Region Sjælland med 132 tilmeldte enkeltpersoner fordelt på 7 virksomheder. Næstved ligger på en 2. plads med 118 tilmeldte i skrivende stund.

Nye virksomheder ønskes
De virksomheder, der er tilmeldt, er stort set de samme, der plejer at være tilmeldt.

Vi kunne godt tænke os at få flere virksomheder med” fortalte Henrik Hvidesten, der brugte tre timer lørdag formiddag på at reklamere for kampagnen.

De ansatte i Ringsted Kommune har også fået sendt en mail rundt med opfordring om at tilmelde sig. Det er nemlig til gavn for en arbejdsgiver, når medarbejderne får god motion og masser af frisk luft.

Cykler i alle afskygninger
Ud over at nyde gratis morgenmad og kaffe, var der også alle muligheder for at få en rigtig god cykelsnak på Torvet lørdag formiddag.

Hans Jørgen Pedersen fra cykelstalden.dk havde medbragt et udsnit af nogle af de cykler, han har lavet. Og han har lavet mange forskellige slags cykler, bl.a. liggecykler, ethjulede cykler, teatercykler og trehjulede cykler.

Jeg har lavet en cykel til Århus Festuge. Det eneste krav til cyklen var, at der skulle være plads til en kasse øl” fortalte Hans Jørgen Pedersen.

Selvom Hans Jørgen er uddannet tømrer, har han rodet med cykler næsten altid. Han byggede svæveflyvere i sine unge dage, og blev også materialekontrollant. Som 'cykeldesigner', laver han flere opgaver i forbindelse med projektet ”Folkeskolen cykler”.

Hans Jørgen tog en lille cykeltur på nogle af de hjemmelavede cykler, så forbipasserende kunne se dem i brug.

Elcykler er populære
Det er populært med elcykler, og der er stigende salg i dem. Det fortalte Flemming Aahøj fra Aahøj cykler, der også stod på Torvet, hvor man kunne få en god elcykel-snak med ham.

De normale elcykler kan køre 24,8 km/t, hvorefter motoren træder fra, for det er cyklerne indstillet til. Der er nu også lavet elcykler, der kan køre op til 45 km/t, men det er lidt problematisk med dem, for man må ikke køre med den fart på cykelstien.

Der er stor forskel på, hvor langt elcykler kan køre på en opladning. Det afhænger af, hvor stort et batteri, der sidder på.

Meld dig til
Hvis ikke du nåede forbi Torvet i dag, så kan du læse mere om kampagnen, Vi cykler til arbejde, her. Der finder man også link til tilmelding. Man skal være et hold på 4-6 deltagere. Det er i hele maj måned, kampagnen varer.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm