www.tv-midtsjælland.dk

Vin & Vin Ringsteds første vinsmagning

12-04-2019

Stemningen var i top og humøret højt allerede fra starten, da Vin & Vin Ringsted afholdt sit første vinsmagningsarrangement torsdag aften.


Og det var på trods af, at arrangementet blev noget anderledes end planlagt. Det var meningen, at Laurence Colson fra Bodegas Fariña skulle komme og præsentere de 7 lækre vine. Desværre blev Laurence Colson akut indlagt på hospitalet onsdag aften, så Henrik Schuster Andersen måtte selv i førertrøjen og fortælle deltagerne om de spanske dråber.

Det bekymrede ikke deltagerne, og som en af dem sagde: ”Så kan jeg da forstå, hvad der bliver sagt, når det er på dansk”.

Mens deltagerne smagte på de enkelte vine, fortalte Henrik om vinen, om druerne, om fremstillingen af vinen og om, hvad den enkelte vin egner sig bedst til, og hvordan den serveres.

Da deltagerne havde smagt 6 af de 7 vine, kom Joachim fra Raadhuskroen og serverede en særdeles velassorteret og lækker tapasanretning.

Med eller uden mad
For at for en rigtig god fornemmelse af, hvor meget de enkelte vine kan ændre karakter, alt efter om de drikkes alene eller sammen med mad, fik deltagerne mulighed for at smage alle vinene igen, mens tapasanretningen blev spist. Der var bred enighed om, at det gjorde en stor forskel. Nogle vine var velegnede til bare at nyde, mens andre smagte fortrinligt sammen med et måltid, men ikke kom til sin ret som det, man populært kalder ’bællevin’.

Den sidste af de 7 vine, var en dessertvin, der blev smagt på sammen med ost og dessertkage.

De kommende arrangementer
Henrik kunne løfte sløret for, at der den 28. maj kommer et vinsmagningsarrangement, hvor Rafaela fra Librandi i Calabrien kommer og præsenterer en række italienske vine.

Og så er der et eksklusivt ølsmagningsarrangement i støbeskeen, hvor Jonas fra Syndikatet kommer og præsenterer øl med personlighed.

Du kan følge med på Vin & Vin Ringsteds facebookside her, hvor arrangementerne offentliggøres.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm