www.tv-midtsjælland.dk

FDF-spejdernes Pustumpi-dag i Ringsted

31-03-2019

Lørdag den 30. marts mødtes Puslinge, Tumlinge og Pilte til Pustumpi-dag for at hjælpe Robin Hood med at redde Sherwood-skoven og bekæmpe den onde Prins John.

Og hvis du synes det lyder som sort snak, så har du måske ikke været FDF-spejder.


Det var nemlig FDF, landsdel 7, der for 8. gang afholdt det årlige stævne for børn i alderen 4 – 10 år fra det meste af Sjælland udenfor Storkøbenhavnsområdet.

Stævnet, der afholdes hvert år, foregår skiftevis i Ringsted og Næstved, og i år var det Ringsted, der var værter for de 450 børn, ledere og arrangører.

Hvert år er der et nyt tema, og temaet i år var Robin Hood. De mange børn var inddelt i to niveauer; Børn fra børnehaveklasse til 2. klasse og børn fra 3. – 4. klasse.

På udeområdet ved Valdemarskolen og i Lystanlægget, var der 8 områder og børnene skulle i løbet af dagen igennem hvert område, der alle indeholdt en del poster. Der var f.eks. Kongespil, Bueskydning, Bagning af bananpandekager, Båltænding, Førstehjælp og meget mere.

Det er ikke en konkurrence, kun leg, og arrangementet er et socialt arrangement” sagde Anja Schneller fra Pustumpi-udvalget, der også fortalte, at posterne alle har en eller anden relation til kernen i FDF, som bl.a. slår på fællesskabet.

Anja Schneller fortalte også, at stævnet hele tiden vokser, og at der de sidste 3 år er sat deltagerrekord. Det er ikke kun FDF-spejdere, der deltager i arrangementet, men også børn og ledere fra andre spejder-organisationer.

Det blev en dag med masser af sjove udendørs aktiviteter i det skønne forårsvejr, og der blev både arbejdet fysisk og mentalt, inden børn og deres spejderledere kunne sige farvel til hinanden sidst på dagen.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm