www.tv-midtsjælland.dk

Uddrag af Politirapporten for perioden 4/3 - 13/3

13-03-2019

Uddrag af Politirapporten for Ringsted for Midt- og Vestsjællands Politi i perioden 4/3 – 13/3

Indbrud i virksomhed/forretning:
Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Ingen

Indbrud i skoler og institutioner mv.:
Ingen

Flygtede efter påkørsel – Sct. Knudsgade/Nørregade, Ringsted
Tirsdag den 5/3 kl. 1847 anmeldte en 49-årig mand fra Benløse, at han netop var blevet påkørt i sin bil, og at bilen efterfølgende flygtede fra stedet. Anmelderen kørte ad Sct. Bendtsgade i østlig retning og ind i rundkørslen, hvor han skulle svinge til venstre ad Nørregade. Mens anmelderen kørte i rundkørslen, kom en bil i vestlig retning ad Sct. Knudsgade. Lige da anmelderen passerede udkørslen ved Sct. Knudsgade, kørte bilen ind i rundkørslen, hvor den ramte den 49-åriges bil på bagenden, så der kom en mindre skade. Bilen fortsatte efter påkørslen videre uden at føreren gav sig til kende. Den 49-årige beskrev bilen, der havde påkørt ham som: Sort personbil – muligvis en Kia eller Hyundai sedan. 

Politiet vil gerne i kontakt med føreren af den sorte bil og søger vidner til påkørslen.

Borgere der har oplysninger i sagen, eller som overværede episoden i rundkørslen tirsdag aften kort før kl. 18.47, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Mand kunne ikke finde hjem – Kildeskovvej, Ringsted
Tirsdag den 5/3 kl. 2113 anmeldte en 37-årig mand fra Ringsted, at han havde truffet en herre, der virkede konfus og ikke kunne finde hjem. Manden kunne ikke huske sit navn eller adresse. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 60-årig mand fra Ringsted, som de gav et lift hjem til hans bopæl.

Presset til at købe telefoner – Ringsted
Onsdag den 6/3 kl. 1041 fik politiet en anmeldelse fra en 21-årig mand, om at han via en ny bekendt var blevet presset til at købe to mobiltelefoner, som ”vennen” angiveligt skulle bruge, fordi han skyldte penge væk. Den 21-årige følte ikke, at han havde haft noget valg, så han købte en Samsung telefon og en Iphone med abonnement, som han gav til sin bekendte. Den 21-årige hang nu på afbetalingen af telefonerne. Politiet skal nu undersøge sagen nærmere blandt andet ved at genafhøre den 21-årige og den mistænkte.

Skrottyve anholdt – Jættevej, Ringsted
Onsdag den 6/3 kl. 1256 fik politiet anmeldelse fra personalet på Ringsted fjernvarmeværk om at de havde tilbageholdt to udenlandske mænd, der havde forsøgt at stjæle jern, som de havde læsset på en trailer. De to mænd nåede at flygte fra stedet, før politiets patrulje kom frem.
Politiet fik dog fat i de to udlændinge, der kørte på motorvejen mellem Solrød S og Solrød N. De to mænd på 51 og 52 år fra Rumænien blev anholdt og sigtet for tyveriet. De blev taget med til politistationen, hvor de blev afhørt med tolk. Sagen bliver afgjort med en bøde, og politiet vil herefter i samarbejde med udlændingestyrelsen forsøge at få de to mænd administrativt udvist af Danmark.

Arbejdsulykke – Benløseparken, Ringsted
Torsdag den 7/3 kl. 0738 kom et alarm 112-opkald om en arbejdsulykke i forbindelse med flytningen af nogle vinduer. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor en 65-årig mand, der betjente en kran, fik nogle vinduer ned over sig i forbindelse med, at de skulle flyttes. Vinduerne stod på en palle, men væltede ned under flytningen og ramte den 65-årige i hovedet, så han pådrog sig snitsår. Han blev kørt til sygehuset med ambulance til behandling for sine skader, der ikke var livstruende. Arbejdstilsynet kom frem og undersøgte uheldsstedet og vil i samarbejde med politiet klarlægge, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven. 

Social dumping aktion – Ringsted
Torsdag den 7/3 var politiets udlændingekontrolafdeling på aktion mod social dumping sammen med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Myndighederne kontrollerede en restaurant i Ringsted, hvor der blev truffet medarbejdere fra Kina, Rumænien og en enkelt amerikaner. Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet gav virksomheden nogle påbud. Den amerikanske statsborger, en 63-årig mand, havde ulovligt ophold i Danmark, så han blev anholdt og fik en bøde. Politiet afventer nu udlændingestyrelsens afgørelse om, hvor vidt han kan udvises af Danmark administrativt.

Butikstyverier – Klosterparks Alle, Ringsted
Fredag den 8/3 kl. 1207 kørte politiet til outletcentret, hvor to unge mænd blev tilbageholdt af vagter, da de var mistænkt for at have begået butikstyverier i centret. Politiet fik kontakt til to unge mænd på 16 og 17 år fra Slagelse, som var i besiddelse af tyvekoster fra tre butikker i centret. De havde i en outdoor-forretning stjålet en jakke og strømper til 2575 kr., underbukser fra undertøjsbutik for 350 kr. samt bukser og en skjorte fra en herretøjsbutik til 640 kr., så politiet sigtede dem for de tre butikstyverier. Afhøring af teenagerne blev overværet af deres respektive mødre, som politiet havde tilkaldt til stedet. De sociale myndighederne er også blevet underrettet om sagerne mod de to unge mænd, som begge kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Flere færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted
Mandag den 11/3 kl. 0702 fik politiet den første anmeldelse om et færdselsuheld på motorvejen omkring afkørsel 36 Ringsted N i det østgående spor. En 26-årig kvinde fra Slagelse kørte i sin personbil med ca. 80 km/t i tæt trafik og med en lavtstående sol som modlys under kørslen. Hun bremsede op på grund af trafikken foran, hvilket en 30-årig mand fra Korsør i en personbil overså. Han påkørte derfor bagenden af den 26-åriges bil, som blev skubbet over i autoværn og standsede delvist på tværs af en vognbane. Der var således kun et enkelt spor farbart, så trafikken skabte hurtigt en kø.
En 50-årig mand fra Kalundborg standsede på grund af køen, men blev kort efter påkørt af en personbil ført af en 22-årig mand fra Slagelse. Dette uheld blev straks efter efterfulgt af endnu et uheld, idet en 49-årig mand fra Slagelse også standsede på grund af kødannelsen. Den 49-årige blev bagfra påkørt af en anden bilist, der dog kørte fra stedet uden at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.
Ingen kom til skade ved de tre sammenstød i morgentrafikken, hvor afviklingen af kødannelsen varede frem til kl. ca. 0900, idet bugseringskøretøjer også skulle plads til borttransport af de havarerede køretøjer.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Østre Ringvej / Roskildevej, Ringsted
Mandag den 11/3 kl. 1216 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en knallertkører havde påkørt en mast til lyssignalet i vejkrydset Østre Ringvej-Roskildevej. Det viste sig, at en 44-årig mand fra Ringsted i spirituspåvirket tilstand kørte på en 30-knallert i sydlig retning, da han af ukendte årsager ramte masten i lyskrydset. Politiet sigtede ham for spirituskørsel og foretog en kortvarig anholdelse af ham i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Hans knallert blev indbragt til en politistation til nærmere undersøgelse, idet politiet havde mistanke om, at den kunne være konstruktivt ændret. Den 44-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, hvilket en 57-årig mand fra Køge måske også kan forvente, da han er ejer af den knallert, som den 44-årige kørte på i forbindelse med uheldet.

Social dumping aktion – Ringsted
Tirsdag den 12/3 kl. 1023 foretog politiet i samarbejde med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) en aktion mod social dumping på en byggeplads i Ringsted. Her traf politiet en 50-årig mand fra Ukraine, der ikke havde en gyldig arbejdstilladelse i Danmark. Han blev anholdt og taget med til politistationen, hvor hans sag vil forsøges afgjort med en bøde, administrativ udvisning og et indrejseforbud, hvilket sker i samarbejde med Udlændingestyrelsen. Politiet skal nu undersøge, hvorvidt der er grundlag for at starte en sag mod ukrainerens arbejdsgiver.

Aquaplaning årsag til uheld – Vestmotorvejen, Ringsted
Tirsdag den 12/3 kl. 1723 kørte en 27-årig kvinde på Vestmotorvejen i østlig retning. Kort efter afkørsel 36 ved gangbroen kørte den 27-årige igennem en større vandpyt, hvor hun mistede herredømmet over sin bil, der kørte langs autoværnet og slingede ind over vejen og retur. Ingen personer kom til skade ved uheldet, og ingen andre biler blev ramt af den slingrende bil. På Vestmotorvejen i vestlig retning kørte en 25-årig kvinde fra Ringsted, der oplevede at få jord og sten på sin forrude. Hun ringede derfor til politiet, idet hun mente, at der var blevet kastet noget ned fra gangbroen. Politiet forbandt de to anmeldelser og konkluderede, at der var tale om jord og småsten, der var blevet kastet over i den modkørendes vejbane som følge af uheldet. Der skete umiddelbart ingen skader på den 25-åriges bil.

Flere nyhedsfilm