www.tv-midtsjælland.dk

Ord - hvordan ejer man dem på de sociale medier?

22-01-2019

Få et unikt indblik i, hvordan de rigtige ord på sociale medier kan flytte magt og holdninger, når ekspert i digital politisk kommunikation, Benjamin Rud Elberth, holder foredrag på Ringsted Bibliotek tirsdag den 5. februar.


De sociale mediers magt
Der foregår en konstant kamp om ord på sociale medier. Interesseorganisationerne kæmper f.eks. om, pesticider skal betegnes sprøjtegift eller planteværn. Politikere er mestre i at få besparelser til at lyde som fremdriftsreformer, flere skatter som omprioriteringsbidrag og flygtninge som alt fra velfærdsflygtninge til migranter.

Foredraget med Benjamin Rud Elberth bliver en rundtur i, hvordan de rigtige ord på sociale medier kan være med til at flytte magt og holdninger, og hvordan det til syvende og sidst handler om at beherske ordet, når politikere, organisationer, ministerier og styrelser vil brede deres budskaber ud på sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram.

”Det bliver spændende at høre, hvordan Benjamin rådgiver politikere og organisationer til at kommunikere digitalt, så vi er bedre rustet til at forstå, hvorfor politikere og organisationer skriver lige præcis det, de gør, på de sociale medier, når der for eksempel snart skal være Folketingsvalg”, siger Rikke Bernt, der er arrangementskoordinator på Ringsted Bibliotek.

Ekspert i digital kommunikation
Benjamin Rud Elberth har tidligere været digital chef hos Socialdemokraterne og Folkekirkens Nødhjælp. I 2016 lavede han sit eget kommunikationsbureau, hvor han blandt andet rådgiver politiske aktører, virksomheder og organisationer indenfor digital kommunikation. Benjamin Rud Elberth tager altid udgangspunkt i ordet, når han skal være med til at udvikle en kampagne, et hashtag eller et nøgleord i store politiske sager.

Tilmelding og billetter
Foredraget med Benjamin Rud Elberth er på Ringsted Bibliotek tirsdag den 5. februar kl. 19.00-21.00. Billetterne koster 60 kr. og kan købes online via ringstedbib.dk.

 

Flere nyhedsfilm