www.tv-midtsjælland.dk

Valdemarskolen gik Lucia-optog i Sct. Bendts Kirke

13-12-2018

Det var 3. klasserne fra Valdemarskolen, der fik lov til at starte den officielle Luciadag den 13. december med et smukt optog i Sct. Bendts Kirke.


På slaget 9.00 gik børnene fra 3. klasser på Valdemarskolen i gang med at synge og gå Lucia-optog i en mørklagt Sct. Bendts Kirke, og man skulle tro, at de ikke havde bestilt andet hele det sidste år. De virkede både rolige og selvsikre og leverede et meget smukt Lucia-optog.

Kirken var fyldt godt op af skolebørn, venner og familie, og der sad vist nogle mødre rundt omkring, der havde svært ved at holde tårerne tilbage over deres dygtige børn.

Da optoget var slut og ”Nu tændes tusind julelys” var sunget, fortalte sognepræst Hanne Karhula Vesth historien om Lucia.

Der er nok blevet digtet lidt rigeligt på den, men hvis man går til de historiske kilder, så tyder det på, at der VAR en ung, meget god kvinde, der døde som martyr under den rædselsfulde romerske kejser Diocletian, som havde voldsomme forfølgelser af kristne” fortalte Hanne Karhula Vesth og fortsatte:

Allerede i 400-tallet blev der skrevet om hende og i 600-tallet nævnes hun som en af de få kvindelige helgener i den katolske kirkes bøger.”

Efter Fadervor, velsignelse og endnu et par smukke julesange, kunne børnene gå tilbage til Valdemarskolen – en oplevelse rigere.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm