www.tv-midtsjælland.dk

Skumringstime og Lucia-optog i Sct. Bendts Kirke

13-12-2018

Med klare, lyse stemmer sang Ringsted Sogns Spirekor og Ungdomskor Lucia-sangen, mens de gik gennem Sct. Bendts Kirke, kun oplyst af de lys, de hver især bar mellem hænderne.


Ved skumringstimen i Sct. Bendts Kirke den 12. december, fejredes den unge helgen Lucia, der blev henrettet for sin kristne tro. I den godt fyldte kirke var det dog nemt at glemme alt om henrettelse, og blot nyde korenes sang, lysene i mørket og den andægtige stemning.

Skumringstimen bød både på fællessang, smukke sange og salmer fremført af de to kor, Fadervor og historiefortælling, alt sammen med julen som fælles tema.

Sognepræst Henrik Fuglsang-Damgaard læste historien om Den lille Pige med Svovlstikkerne, der jo handler om et døende barns drømme og håb.

og Svovlstikkerne lyste med en saadan Glands, at det var klarere end ved den lyse Dag. Mormoer havde aldrig før været saa smuk, saa stor; hun løftede den lille Pige op paa sin Arm, og de fløi i Glands og Glæde, saa høit, saa høit; og der var ingen Kulde, ingen Hunger, ingen Angst, - de vare hos Gud!” Sådan skrev H.C. Andersen i eventyret, der på én gang er både smukt og uendelig trist.

Skumringstimen i Sct. Bendts Kirke sluttede med Lucia-optogets udgang i procession, mens korene nynnede melodien til Nu er det jo blevet jul igen, som de havde sunget umiddelbart inden.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm