www.tv-midtsjælland.dk

Uddrag af Politirapporten for perioden 27/11 - 3/12

03-12-2018

Uddrag af politirapporten for Ringsted i perioden 27/11 – 3/12

Indbrud i virksomheder/forretninger
Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom
Skansen

Indbrud i skoler, institutioner mv.
Ingen

OPFØLGNING - Indbrud i udhuse, Ringsted
Den 27-årige mand, der mandag den 26/11 blev anholdt i forbindelse med indbrud i flere udhuse i Ringsted blev tirsdag den 27/11 løsladt af politiet uden grundlovsforhør. Anklagemyndigheden besluttede efter nøje vurdering af de forhold, som han var mistænkt for, og de personlige forhold, at der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik varetægtsfængsling. Han er forsat sigtet i sagerne, og kan derfor forvente et retsligt efterspil.

Indbrud i landejendom – Egerupvej, Fjenneslev– Ringsted
Onsdag den 28/11 kl. 0048 fik politiet en anmeldelse fra en 64-årig mand fra Frederiksberg, der ejede en landejendom, hvor han var sikker på, at der netop nu blev begået indbrud. Anmelderen boede ikke på ejendommen, idet den var under restauration. Anmelderen havde opsat alarmsensorer på stedet, der var blevet aktiveret 7 gange. I landejendommens lade opbevarede anmelderen reservedele til gamle biler. Politiet kørte til stedet, og så ved ankomsten skyggen af en mand, der løb fra stedet. To betjente fandt en 42-årig mand fra Tappernøje, der iført camouflagetøj havde gemt sig i det høje græs tæt på ejendommen. Han havde en kniv på sig ved anholdelsen. Kort efter anholdt en hundepatrulje en 24-årig mand fra Præstø, der var kørt fra landejendommen i en personbil. I bilen blev fundet blandt andet et gammelt bilhorn samt andre tyvekoster, der blev taget ved indbruddet. Begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri. De erkendte begge at have været på stedet, men forklarede at de troede stedet for forladt. De to anholdte blev taget med til politistationen, og den forurettede kan nu få sine ting tilbage. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev de to mænd løsladt. De kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Benløse Skel, Benløse, Ringsted
Onsdag den 28/11 kl. 1135 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 35-årig mand fra Korsør for spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden og manglende brug af sikkerhedsselen i en personbil, som færdselspolitiet netop var blevet opmærksom på, fordi føreren ikke anvendte sikkerhedsselen under kørslen. Den 35-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Ulovlige knallerter – Køge / Ringsted
Onsdag den 28/11 kl. 1215 standsede færdselspolitiet en 40-årig mand fra Køge, som kørte på en lille knallert ad Vordingborgvej, Herfølge, og umiddelbart lidt hurtigere end den tilladte hastighed på 30 km/t. På et rullefelt blev knallerten målt til at kunne køre 54 km/t, så den 40-årige blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer på den lille knallert. Sagen forventes afgjort med en bøde til knallertkøreren.

Kl. 1225 kørte en 15-årig dreng fra Ringsted på en lille knallert ad Skolevangen, Benløse, Ringsted, da færdselspolitiet kom forbi. Politiet bemærkede, at knallerten kunne køre langt hurtigere end de tilladte 30 km/t, så knallerten blev bragt til Ringsted politistation til nærmere undersøgelse på et rullefelt for måling af dens tophastighed formentlig som følge af konstruktive ændringer. Den 15-årige vil således høre mere præcist fra politiet, hvad der var galt med knallerten og dermed den konkrete sigtelse.

Trak i nødbremsen - Ved Kildepladsen, Kværkeby, Borup – Køge
Søndag den 2/12 kl. 1010 fik politiet en anmeldelse fra Banedanmark, at de tidligere på natten havde haft en passager, der havde trukket i nødbremsen uden grund. Han var stået af ved Kværkeby medbringende en mountainbike. Omkring anmeldelsestidspunktet var han dukket op igen, hvor han havde lagt mountainbiken på skinnerne, så togene måtte standse, og var gået i retning mod Borup. Når han mødte et tog gestikulerede han til de togførere, der passerede. En patrulje kørte til stedet, og ledte efter manden i området imellem Kværkeby og Borup, men traf ham ikke. Såfremt manden bliver identificeret, vil politiet forsøge at klarlægge årsagen til mandens handling, samt hvor vidt der er grundlag for at indlede en straffesag imod ham.

Manden beskrives som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: grå lang frakke, rød hættetrøje, cowboybukser.

Kl. 1210 fik politiet en anmeldelse om en cyklist på mountainbike, der kørte i nødsporet på Vestmotorvejen ved Kongsted Rasteplads, Ringsted. Cyklisten var ifølge anmelder iført blandt andet en rød hættetrøje. Ud fra sammenfaldet i signalementet og stedet, hvor cyklisten var set, kan der have været tale om samme mand, som ham der stod af toget ved Kværkeby. Politiet afsøgte motorvejsstrækningen, men fandt heller denne gang cyklisten på mountainbiken.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der har set manden eller som i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på telefon 114.

HT/Midt- og Vestsjællands Politi

Flere nyhedsfilm