www.tv-midtsjælland.dk

Dansk Mølledag på søndag

11-06-2018

Søndag den 17. juni fra kl. 11 - 16 holder Ringsted Vindmølle åbent hus i anledning af Dansk Mølledag. Morten ”Møller” Sørensen viser rundt og fortæller om møllen i funktion.


Dansk Mølledag er en landsdækkende begivenhed, der finder sted hvert år den 3. søndag i juni. Over 100 vind- og vandmøller er denne dag åbne for publikum. Ringsted Vindmølle bidrager til traditionen, som har 25 års jubilæum i år. Morten ”Møller” demonstrerer selvfølgelig møllen i funktion, hvis ellers vejret tillader det.

Ringsted Vindmølle har stået på sin nuværende placering siden 1872, hvor den blev genopført efter en brand. De første spor af møllen går tilbage til 1814. Møllen har haft mange skiftende ejere i de godt hundrede år, den fungerede som privat virksomhed. I 1980’erne blev den købt af Bjarne Jensen, som lod den restaurere, og i dag drives den i samarbejde mellem Ringsted Vindmøllefond og Museum Vestsjælland.

På Ringsted Museum er Børnehjørnet åbent med gratis prøv-selv aktiviteter. Her kan man blandt meget andet grutte korn på en sten og kværne korn på en ældre håndkværn.

I museets café er der salg af kolde og varme drikke, kager og is.

HT/Ringsted Museum og Arkiv

Flere nyhedsfilm