www.tv-midtsjælland.dk

Kanon klovneløb i Kværkeby

11-06-2018

”Klovnene kom og besøgte mig. De er søde og de giver gaver og ting”


Det fortalte Olivia, som har det, de derhjemme kalder et ’drilleben’, og har været indlagt på hospitalet flere gange.

Det er derfor det er så vigtigt, at I er her i dag” sagde Emmeline Bolø, der sammen med Olivia bød de mange deltagere velkomne til det årlige Klovneløb hos Kværkeby IF.

Rekordmange tilmeldinger
Mere end 380 havde i år tilmeldt sig Klovneløbet i Ringsted, hvilket er næsten 100 mere end sidste år.

Det er tredje år, vi afholder Klovneløbet, så nu er det en tradition” fortalte Linda Henriksen fra Kværkeby IF, der sammen med Emmeline Bolø, Dorthe Kubel og Anita Hass har stået for arrangementet.

Det var naturligvis fire glade og stolte arrangører, der kunne byde velkommen til de mange deltagere, der valgte at stille op og støtte det gode formål, nemlig de danske Hospitalsklovne.

Et væld af gaver og præmier
De fire arrangører, har haft virkelig travlt op til Klovneløbet. Det er et stort arbejde at få stablet sådan et løb på benene, både med annoncering, løbstilmeldinger og rent praktisk med at få gjort løbspladsen klar.

Men det var ikke gjort med det, for der var også hentet sponsorgaver i lange baner. Der blev udleveret fine goodiebags til alle deltagerne og på pladsen var der tombola med over 100 flotte præmier fra velvillige butikker og erhverv i Ringsted og omegn. Alle deltagende børn deltog i konkurrencen om flotte præmier fra LEGO og Lirumlarumleg.

Benløse Frivillige Brandværn lavede fest for børnene med karamelkast og masser af dejligt køligt hvid skumsprøjt, børnene kunne boltre sig i. Munkegaardens Bageri sørgede for, at alle børnene kunne få klovneboller, og der kunne købes klovnekager på pladsen, hvor overskuddet går til Hospitalsklovnene.

Et festligt felt
Det var et farverigt felt af festligt udklædte deltagere, der begav sig ud på hhv. 7 km ruten, 5 km ruten, 2,5 km ruten eller på den trafiksikre 300 m børnebane.

Klovnehår og -tøj prydede startfeltet, og der var godt humør over hele linjen.

DJ Stuckert sørgede for god musik hele dagen.

Ringsteds aktive borgmester deltog også i løbet. Ikke som borgmester, men som helt privat Henrik Hvidesten, der løb hjemmefra til Kværkeby, deltog i 7 km ruten, og løb hjem igen. Henrik Hvidesten tildelte sig selv en næse og passerede målstregen iført en flot rød tud.

Alt går til hospitalsklovnene
I 2017 fik Kværkeby IF indsamlet næsten 23.000 til Hospitalsklovnene.

Alt overskud fra Klovneløbet går til Hospitalsklovnene, der i dag kun når at besøge 50% af de indlagte børn og deres familier.

Vi vil så gerne hæve procenten” skriver Ringsted Klovneløb på deres facebookside, og klovneløbet er en rigtig god måde at samle ind til det gode formål, for det giver familierne en mulighed for at lave noget aktivt sammen, og få en rigtig hyggelig dag, samtidig med at de støtter et godt – og vigtigt – formål.

Hvis ikke du og din familie nåede med i år, så hold øje på Danske Hospitalsklovnes website her, så du kan følge med i hvornår det afholdes i 2019.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm