www.tv-midtsjælland.dk

Fittest on Sjælland 2018

10-06-2018

Her gælder det ikke bare om at have store muskler, eller kunne løbe et maratonløb. Hvis man skal gøre sig gældende i en crossfit-konkurrence, så skal man både have råstyrke og en god kondi.


Det var lige præcis det, deltagerne havde, da Karosseriet på Thorsvej i Ringsted, for tredje år i træk, afholdt Crossfit-konkurrencen ”Fittest on Sjælland”, denne gang med tilnavnet ”The Hattrick”.

De 32 deltagere fra hele Sjælland - næsten ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder – startede konkurrencerne kl. 9, og var derfor ved at være lidt møre, da finalerne gik i gang ved 15.30-tiden. De havde været igang med et bredt repertoire af både styrke- og konditionskrævende øvelser hele dagen.

Meldte til fredag
Man kunne godt forestille sig, at der er en del forberedelse til sådan et stævne – og det er der nok også for de fleste. Men for Lotte Søjborg fra Hillerød, var der ikke tid til hverken mental eller fysisk forberedelse, for hun meldte først til stævnet fredag aften. Lotte trænede endda fredag, fordi hun på det tidspunkt ikke vidste, at hun skulle til stævne lørdag.

Der er lidt flere nerver på end normalt” sagde Lotte Søjborg og fortsatte: ”Men det er sådan et fedt miljø. Alle hepper på hinanden, også konkurrenterne indbyrdes.”

Danmark til VM
Danmark har i år fået det første hold med i det, man kalder Verdensmesterskabet i USA” fortalte formand for Karosseriet, Kenneth Fenger Jeppesen, så lige nu er der ret meget opmærksomhed på Crossfit.

Der var tre danske hold med til ”Games” i Tyskland, og det var der, kvalifikationen til VM blev hentet” sagde Kenneth.

Karosseriet
Crossfit har været populært i Danmark i mindst 10 år. Karosseriet startede i Ringsted for 4 år siden.

Som regel foregår træningen i lagerhaller i stedet for i fine fitnesscentre. Dels skal lokalet kunne holde til træning bl.a. med store, tunge bildæk, dels så passer den slags godt til den træningsform, som Kenneth kalder for ”den rå form for træning”.

Hos Karosseriet har de 16 hold om ugen. Træningen består af opvarmning og en WOD (Workout of the day. Red) og varer cirka en times tid.

Man kan sagtens deltage uanset niveau. Er man nybegynder, eller af andre årsager ikke så fysisk stærk, så tilpasser man træningen. Man kan f.eks. træne med tom vægtstang, hvor andre måske træner med 30 kilo på vægtstangen osv.

Hvad er Crossfit
Crossfit er funktionel træning. Man styrker hele kroppen på én gang. Træningen er meget varieret, og man træner ikke de forskellige muskelgruppe på samme måde hver gang.

Når man træner Crossfit, træner man både styrke og kondition.

Hvis du har lyst til at prøve det, så kontakt Karosseriet via deres website her. På Karosseriets facebookside her kan du se en masse billeder fra Fittest on Sjælland.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm