www.tv-midtsjælland.dk

Danmark spiser sammen - også i Ringsted

16-04-2018

Folkebevægelsen mod ensomhed ”Danmark spiser sammen” er motivator bag de fællesspisninger, der rundt omkring i landet afholdes i uge 17.


Formålet med arrangementerne er, at få os alle til at kigge op og række ud. Og at få de mange initiativer til at vokse og sprede sig, så man som enkeltperson bliver hjulpet på vej til at række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

Kernen er, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er også, at vi alle skal blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til at selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber.

Mange ensomme
Flere end 210.000 mennesker føler sig ofte ensomme. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere antallet inden udgangen af 2020. Over 70 organisationer arbejder sammen om denne vision, og en del af indsatsen er den store landsdækkende begivenhed ”Danmark spiser sammen” som løb af stablen første gang i uge 17 2016, og som afvikles for tredje gang i uge 17 2018. Du kan se hvem der er med i folkebevægelsen HER.

Fællesspisning i Ringsted
I Ringsted har Røde Kors Ringsted Afdeling arrangeret fællesspisning den 24. april kl. 18 – 21 i Kulturhuset.

Menuen består af gammeldags dansk mad med krebinetter/kyllingefrikadeller og stuvede ærter og gulerødder. Efter middagen er der kaffe og kagebord.

Undervejs synges et par sange, og der er lagt op til en hyggelig aften.

Tilmelding er senest den 16. april på tlf. 21552651 eller 20989319.

Du kan se mere om arrangementet i Ringsted her.

HT/Danmark Spiser Sammen

Flere nyhedsfilm