www.tv-midtsjælland.dk

Den årlige affaldsindsamling

16-04-2018

Søndag den 22. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde. Du kan også være med til at give din lokale natur en forårsrengøring.


Når den årlige affaldsindsamling løber af stablen i foråret, er det ikke kun lokalafdelingerne fra Danmarks Naturfredningsforening, der er i felten for at samle affald. De bakkes nemlig op af hundredvis af virksomheder, sportsforeninger, klubber og familier, som vier denne søndag til at rydde op i lokalnaturen. Derfor er der indsamlinger i hele landet – og du kan også være med.

En tikkende bombe
Affald, der ligger hen i naturen, er en tikkende bombe og skal samles op hurtigst muligt, inden det ryger i maverne på dyr og fugle. Der er hvert år triste eksempler på dyr, der mister livet, fordi de har indtaget affald, har skåret sig på glas og metal eller har fået sig viklet godt og grundigt ind i plast.

Man hjælper dyrene ved at samle affaldet op, og man hjælper til med, at vi allesammen kan få nogle bedre naturoplevelser i en ren natur fri for henkastet affald.

God læring for børn
Der er også god læring for både store og mindre børn i at samle affald op efter andre. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen

Det er drønirriterende, og det føles uretfærdigt at samle op efter andre. Derfor giver affaldsindsamlingen en vigtig læring til børn. De får selv en god adfærd helt fra barnsben, der smitter af på andre. Dernæst er det sjovt og nærmest som at gå på skattejagt: Hvem finder først det næste stykke affald? Og hvem finder det mærkeligste stykke affald?

I Rigsted kan du deltage her:

  • Tolstrupvej 54 kl. 11. Der afsluttes med kaffe og kage samme sted og derefter køres dagens 'fund' på genbrugspladsen
  • P-pladsen på Den gamle skole / Landbørnehuset, Haslevvej 379, Sneslev, 4100 Ringsted kl. 11 - 12.30. Der udleveres gummihandsker og sække, og hvis du ikke selv har en rute, så får du også udleveret sådan en.

I 2017 ver der 160.000 deltagere, hvoraf cirka 125.000 var børn fra skoler og institutioner. Der blev der indsamlet 155.000 kilo affald, blandt andet 107.000 dåser.

HT/Pressemeddelelse Danmarks Naturfredningsforening, uddrag

Flere nyhedsfilm