www.tv-midtsjælland.dk

Luft til yveret og græs under klovene

15-04-2018

Overalt i landet blev køer i dag lukket på græs, og igen i år var interessen meget stor for at se køerne få luftet yveret og få græs under klovene.


Hos Gårdbutik Rosendal på Nordrupvej ved Ringsted var mere end tusind nysgerrige børn og voksne mødt op, da de røde limousinekvæg blev lukket ud. Og køerne skuffede ikke, for der blev danset og ’sunget’, da først de mange voksne køer og seks kalve fik samlet sig mod til at løbe ud på marken.

Der var godt nok en enkelt dreng, der udbrød ”Var det bare det?”, men ellers hørte man mest noget i stil med ”Nårh, hvor er de søde”.

Et rent slaraffenland
De mange besøgende, hvoraf langt flertallet var børnefamilier, kunne opleve en masse andet end køerne. Der var to voksne geder med deres i alt fem gedekid, traktorkørsel, ponyridning, halmhule, en masse traktorer, man kunne kravle op i, og et lille loppemarked, så det var det rene slaraffenland for dem, der holder af dyr og af at være udendørs.

Og hvis sulten trængte sig på, var der mulighed for at købe pølser med brød, hapsdogs og burgere med enten limousinekvæg eller flæskesteg. Til kaffen var der lækker chokoladekage eller lagkage.

Forhåbentlig på gensyn næste år
Det kræver temmelig meget ’mandskab’, at få stablet sådan et arrangement på benene. Ud over alle dem, der var beskæftiget i de to madtelte – og det var mange -  var der folk, der gik rundt blandt de opstillede traktorer, der var p-vagter, der var folk ved gederne, nogle sørgede for ponyridningen, nogle sørgede for traktorkørsel og så var der dem, der sørgede for, at køerne blev lukket ud.

Men der er allerede nogle, der har skrevet på Gårdbutik Rosendals facebookside, at de glæder sig til næste år, så lad os håbe, at de er klar til at tage imod de mange gæster igen i 2019, når køerne skal på græs.

/Heidi Taymyr

Flere nyhedsfilm